10.03.2025 r. - 14.03.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 10.03.2025 r.
|
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni/orkisz (gluten), masło (laktoza), parówki z szynki, papryka czerwona, ogórek kiszony w słupku, ketchup, kawa zbożowa (laktoza), herbata z cytryną II ŚNIADANIE: Gruszka, woda OBIAD: Zupa kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami (seler, laktoza), kluski na parze z polewą mleczno-czekoladową (gluten, laktoza, jaja), woda PODWIECZOREK: Graham (gluten) z masłem (laktoza), ser żółty (laktoza), pomidor koktajlowy, herbata miętowa |
WTOREK 11.03.2025 r. "Projekt edukacyjny" Brukselka Blanka
|
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni/chleb wieloziarnisty (gluten), masło (laktoza), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (laktoza), pomidor malinowy, herbata z cytryną II ŚNIADANIE: Melon/jabłko, woda OBIAD: Zupa jarzynowa z brukselką i makaronem (seler, gluten, laktoza), kotlet mielony, smażony (jaja, gluten), ziemniaki, surówka z buraczków, woda PODWIECZOREK: Ptasie mleczko (laktoza) z kiwi /własny wyrób/, talarki maślane (gluten) |
ŚRODA 12.03.2025 r.
|
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni/chleb wieloziarnisty (gluten), masło (laktoza), pasta jajeczna z łososiem (jaja, ryba), papryka, płatki ryżowe z mlekiem (laktoza) II ŚNIADANIE: Banan, woda OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, laktoza), łazanki z mięsem i kapustą, woda PODWIECZOREK: Kisiel cytrynowy, jabłko, andrut (gluten) |
CZWARTEK 13.03.2025 r.
|
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty/chleb pszenno-żytni (gluten), pasta kiełbasiana z cebulką /własny wyrób/, ogórek, kawa zbożowa z mlekiem (laktoza) II ŚNIADANIE: Jabłko, woda OBIAD: Zupa rosołowa z zacierką (seler, gluten), pieczeń w sosie śmietanowo - chrzanowym (laktoza, gluten), fasolka szparagowa z wody, ryż naturalny, woda PODWIECZOREK: Maślanka truskawkowa /własny wyrób/ (laktoza), bułka cynamonka
|
PIĄTEK 14.03.2025 r.
|
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni/chleb wieloziarnisty (gluten), masło (laktoza), powidła z daktyli /własny wyrób/, kasza manna z mlekiem (laktoza), herbata z cyrtyną II ŚNIADANIE: Mandarynka, woda OBIAD: Zupa krupnik z warzywami (seler), kotlet rybny z Miruny (gluten, ryba, jaja), mizeria na jogurcie naturalnym, ziemniaki, woda PODWIECZOREK: Gofry z borówkami (gluten, jaja, laktoza), sok wieloowocowy |
W razie konieczności, wynikającej z niedostępności planowanych produktów na dany dzień, intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.