10.03.2025 r. - 14.03.2025 r.

PONIEDZIAŁEK  10.03.2025 r.

 

 

 

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni/orkisz (gluten), masło (laktoza), parówki z szynki, papryka czerwona, ogórek kiszony w słupku, ketchup, kawa zbożowa (laktoza), herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Gruszka, woda

OBIAD: Zupa kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami (seler, laktoza), kluski na parze z polewą mleczno-czekoladową (gluten, laktoza, jaja), woda

PODWIECZOREK: Graham (gluten) z masłem (laktoza), ser żółty (laktoza), pomidor koktajlowy, herbata miętowa

 

 

 

WTOREK  11.03.2025 r. "Projekt edukacyjny" Brukselka Blanka

 

 

 

 

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni/chleb wieloziarnisty (gluten), masło (laktoza), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (laktoza), pomidor malinowy, herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Melon/jabłko, woda 

OBIAD: Zupa jarzynowa z brukselką i makaronem (seler, gluten, laktoza), kotlet mielony, smażony (jaja, gluten), ziemniaki, surówka z buraczków, woda

PODWIECZOREK: Ptasie mleczko (laktoza) z kiwi /własny wyrób/, talarki maślane (gluten)

ŚRODA 12.03.2025 r.

 

 

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni/chleb wieloziarnisty (gluten), masło (laktoza), pasta jajeczna z łososiem (jaja, ryba), papryka, płatki ryżowe z mlekiem (laktoza)

II ŚNIADANIE: Banan, woda 

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, laktoza), łazanki z mięsem i kapustą, woda

PODWIECZOREK: Kisiel cytrynowy, jabłko, andrut (gluten)

CZWARTEK 13.03.2025 r.

 

 

 

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty/chleb pszenno-żytni (gluten), pasta kiełbasiana z cebulką /własny wyrób/, ogórek, kawa zbożowa z mlekiem (laktoza)

II ŚNIADANIE: Jabłko, woda 

OBIAD: Zupa rosołowa z zacierką (seler, gluten), pieczeń w sosie śmietanowo - chrzanowym (laktoza, gluten), fasolka szparagowa z wody, ryż naturalny, woda

PODWIECZOREK: Maślanka truskawkowa /własny wyrób/ (laktoza), bułka cynamonka

 

 

 

PIĄTEK 14.03.2025 r.

 

 

 

 

 

 

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni/chleb wieloziarnisty (gluten), masło (laktoza), powidła z daktyli /własny wyrób/, kasza manna z mlekiem (laktoza), herbata z cyrtyną

II  ŚNIADANIE: Mandarynka, woda 

OBIAD: Zupa krupnik z warzywami (seler), kotlet rybny z Miruny (gluten, ryba, jaja), mizeria na jogurcie naturalnym, ziemniaki, woda

PODWIECZOREK: Gofry z borówkami (gluten, jaja, laktoza), sok wieloowocowy

W razie konieczności, wynikającej z niedostępności planowanych produktów na dany dzień, intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.