14.04.2025 r. - 18.04.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025 r.
|
ŚNIADANIE: Bułka pszenno-żytnia/orkisz (gluten), masło (laktoza), kiełbaski wieprzowe na ciepło, ogórek kiszony w słupku, ketchup, kawa zbożowa (laktoza), herbata z cytryną II ŚNIADANIE: Melon/słupki marchewki, woda OBIAD: Zupa pomidorowa z wkładką mięsną i ryżem (seler, laktoza), makaron świderki kolorowe z musem jogurtowo-truskawkowym (laktoza, gluten), woda PODWIECZOREK: Kisiel cytrynowy, mini biszkopty (gluten), gruszka |
WTOREK 15.04.2025 r.
|
ŚNIADANIE: Pieczywo pszenno-żytnie/chleb wieloziarnisty (gluten), masło (laktoza), pasta z twarożku z tuńczykiem i cebulką (laktoza), ogórek zielony, herbata z cytryną II ŚNIADANIE: Mandarynka/winogrono, woda OBIAD: Zupa krem z brokułów z warzywami i grzankami (seler, gluten, laktoza), schab duszony w sosie śmietanowym (seler), sałatka z czerwonej kapusty, ziemniaki, woda PODWIECZOREK: Smoothie owocowe z nasionami chia, oblaty (gluten) |
ŚRODA 16.04.2025 r.
|
ŚNIADANIE: Pieczywo pszenno-żytnie/chleb orkiszowy (gluten), masło (laktoza), wiosenny talerz - sałata zielona, jajko na twardo (jaja), szynka wieprzowa, ser mozzarella, pomidor koktajlowy, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka żółta, kawa zbożowa (laktoza) II ŚNIADANIE: Gruszka, woda OBIAD: Zupa rosół z makaronem i zieloną pietruszką (seler), paluszki rybne (ryba, jaja, gluten), surówka z selera i jabłka z rodzynkami i jogurtem (seler, laktoza), ziemniaki, woda PODWIECZOREK: Warkocz drożdżowy z budyniem (laktoza, gluten), kakao (laktoza) |
CZWARTEK 17.04.2025 r.
|
ŚNIADANIE: Pieczywo pszenno-żytnie/chleb orkiszowy (gluten), masło (laktoza), twarożek na słodko z orzechami laskowymi /wyrób własny/ (laktoza), płatki owsiane z żurawiną i mlekiem (laktoza) II ŚNIADANIE: Winogrono, woda OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler), pulpety w sosie koperkowym (laktoza, gluten, jaja), kasza, surówka z marchewki z brzoskwinią, woda PODWIECZOREK: Chleb żytni, lekki (gluten), serek śmietankowy z ziołami (laktoza), rzodkiewka, papryka czerwona, napar z mięty
|
PIĄTEK 18.04.2025 r.
|
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni (gluten), masło (laktoza), ser żółty, mix kiełek, pomidor malinowy, kawa zbożowa (laktoza), herbata z cytryną II ŚNIADANIE: Jabłko, woda OBIAD: Zupa krem z soczewicy z pestkami słonecznika (seler, laktoza), naleśniki z twarożkiem i dżemem malinowym (gluten, jaja, laktoza), woda PODWIECZOREK: Sok jabłkowy, rogal maślany z masłem i miodem wielokwiatowym (gluten, laktoza) |
W razie konieczności, wynikającej z niedostępności planowanych produktów na dany dzień, intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.